Защо трябва да почистваме редовно килима си?

Почистване на килим
Почистване на кимим

Можете ли да кажете, че почиствате редовно килима си? Или и Вие сте от хората, които го правите, когато ще имате гости или мръсотията е видима?

Ако се припознавате в написаното до тук, останете с нас. Защото в тази статия ще поговорим отново за почистването. Но този път ще се фокусираме върху килимите и колко често е хубаво да се почистват.

Истината е, че почистването на килима е пряко свързано с мястото, където се намира. Например, ако става въпрос за бизнес сграда или офис през него преминават стотици хора. Помислете си за всичките бактерии, мръсотия и прах, които внасят те с обувките си.
Точно затова е и толкова важно килимът да се почиства старателно поне веднъж в седмицата!

Причините за това са многобройни, но най-важната е, че така Вашият килим ще изглежда чист.

Ако не ни вярвате, погледнете към килима си след първия работен ден. Със сигурност не изглежда добре, нали? Почистването с прахосмукачка би могла да премахне всички мръсотии и прах, които са се натрупали през седмицата.

Друга добра причина е, че почистването отстранява неприятните миризми.

По правило, възможността да изцапате килима в офиса е много по-голяма. Понякога е невъзможно да избегнете злополуки – разливане на кафе, чай или газирани напитки. Така по него се наслоява определена миризма, която би могла да се отстрани единствено като го почистите.

И не на последно място, почиствайки килима редовно ще избегнете алергените.

В днешно време все повече хора страдат от една или повече алергии. А алергията от прах е все по-разпространена и е голям проблем за работещите хора.

Килимите не само привличат алергени и бактерии, но и ги задържат по повърхността си. Това ги прави вредни за здравето,ако не се почистват редовно и старателно.

Знаем, че да почистите килима в офиса или дома е трудна задача. Особено, когато става въпрос за дълго космести или килими в светли цветове. Освен това, много собственици на бизнеси са фокусирани върху клиентите и обслужването и почистването е на последно място в дългия им списък.

За да избегнете тази задача, най-добрия начин е да се доверите на Ювента. Ние сме професионална фирма за почистване и имаме голям опит в борбата със замърсяванията.

Свържете се с нас на телефон: 0898 615 613, и ние ще Ви помогнем да върнете красотата на килима си.

Напиши коментар