Три трика за почистване на прозорците

три трика за почистване на прозорци
Почистване на прозорци

Как се справяте с почистването на стъклените повърхности у дома? А имали ли сте усещането, че колкото повече се мъчите да ги излъскате до блясък, толкова повече се замърсяват те?

На всеки от нас, поне веднъж ни се е случвало да закупим скъп почистващ препарат за стъкла, но резултатът да не отговори на очакванията ни. Това може да се дължи на различни фактори – избирането на грешния почистващ продукт или неправилното му приложение. Много често, толкова бързаме да приключим със задачите, че изобщо не отделяме внимание да прочетем упътването на гърба на препарата.

Затова в тази статия ще Ви споделим три трика, с които да си спестите време и усилия при почистването на прозорците.

При почистването на прозорците трябва да се обърне внимание не само на стъклената повърхност, но и на дограмата. Така можете да отстраните не само прахта, но и петната.

Съветваме Ви да измиете прозорците си в облачен ден. Може да си мислите, че трябва да е слънчево, за да видите мръсотията върху стъклата. Но истината е, че именно слънцето може преждевременно да изсуши течността за миене, оставяйки остатъци и ивици от нея по стъклото. Ако навън е мрачно, почистващия разтвор ще остане, докато не го подсушите. Така ще получите блестящ резултат.

В случай че нямате препарат, а Ви се налага СПЕШНО да почистите стъклата, можете да добавите във водата лека киселина като оцет или лимон. Друг вариант е да използвате съвсем малко препарат за почистване на баня. Киселината успешно унищожава варовика и твърдите частици прах, придавайки на стъклата чист вид.

Не използвайте хартиени кърпи! Те не само не почистват добре стъклата, но и оставят ивици. Вместо това изберете мека кърпа от микрофибър и сами ще забележете разликата.

Но разбира се има и друга възможност – вместо да се занимавате и да се чудите как да почистите прозорците, звъннете ни! И ние ще се погрижим за всичко вместо Вас!

Напиши коментар

1 × two =