Шлайфане на бетон

Диамантено шлайфане на бетон и циментова замазка, премахване на хидроизолации от тавани и покриви

Шлайфане на бетон

Бетонът като индустриална настилка се използва все повече и повече в индустрията за настилка на халета и търговски площи, поради своята якост, издържливост, добър външен вид и лесна поддръжка.

Въпреки, че е износоустойчив, на местата с най-голям трафик с времето остават следи, надрасквания и си личи захабяване. Често по пода се получават и по-сериозни увреди, поради пренатоварване като напуквания, отчупвания и др. В тези случаи е нужно бетонът да се прешлайфа, за да възвърне първоначалния си красив вид.

След прешлайфането препоръчваме бетонът да се обработи с импрегнант или друго подхдощяо покритие, за да бде ефектът от шлайфането дълготраен.шлайфане на бетон
заравянване на бетон

Заравняване на бетон

Когато се излее бетонът и се махне кофража, повърхността стои груба, често на вълнички или със стърчащи камъчета, а може да има и щупли . Често върху този слой бетон се прави замазка от пясък и цимент, за да може подът да се изравни и да стане годен за полагане на финалната настилка – паркет, ламинат, камък и т.н.

Ние ви предлагаме по-лесно решение – диамантено шлайфане за заравняване на бетона. Извършването на тази процедура ще ви спести пари за материали, както и налагането на допълнителна тежест върху конструкцията, а най-вече ще ви спести време, защото няма да се налага да чакате полагането и съхненето на замазката, което по принцип отнема около две седмици.

Веднага след шлайфането можете да положите желаната от вас настилка.

 

Шлайфане на циментова замазка

Шлайфането на циментова замазка се прави с цел заравняване на положена циментова замазка.

След шлайфането подът е готов за полагане на настилка.

Премахване на хидроизолации от тавани и покриви

машина за шлайфане на бетон