Почистване на стъкла, дограма, прозорци, витрини, щори

почистване на стъкла след ремонт

Почистване на стъкла след строителство и ремонт

В случаите на ново строителство на сгради или след основни ремонти е наложително по-сериозно почистване със специализирани препарати, професионални инструменти и специфична техника на работа. Отстраняват се замърсявания като боя, лепенки по дограмата, силикатни замърсители, строителна прах  и др.

Понеже в България все още е практика след строителство стъклата и дограмата  да се почистват от строителните бригади. За нашите клиенти е важно да знаят, че ако при почистването не се работи компетентно, а се използват шпакли за сваляне на грубите замърсявания, има почти 100 % вероятност новите стъкла да бъдат надрани  – огромна загуба на пари и нерви.  Изключително важна е техниката на работа и професионалните инструменти и препарати, за да се постигне  максимален резултат – чисти стъкла и дограма, без надрасквания.

Стъкла, дограма, прозорци, витрини

Чистите стъкла са лицето на една сграда. Те оказват влияние върху атмосферата у дома и работната среда в офиса и могат да бъдат основен елемент от вашето бизнес представяне.
Независимо дали става дума за обикновени прозорци или витрини, за стъкла с или без дограма, остъклени помещения, външни асансьори или фасадни стъкла, ние ще ги измием перфектно.

почистване на стъкла, дограма, прозорци, витрини
почистване на стъкла - основно или абонаментно

Основни или абонаментно почистване

Ако искате стъклата ви да са винаги чисти и да виждате света през тях красив и пъстър, ви препоръчваме абонаментна поддръжа на стъклата. Тя може да е седмична или месечна, според изискванията на клиента или натовареността на замърсяванията.

Ако стъклата не са били почиствани много дълго време и са с тежки замърсявания, наслоена и изпечена прах по стъклата, замърсявания от птици или насекоми, сажди, дъждове, паяжини  и др. е необходимо основно почистване, което се прави  по същия начин, както почистването след строителство.

Почистване с телескоп, скеле или автовишка

При обекти, където стъклата не могат да се измият от ръка, използваме  работа с телескопи

Има обекти, където стъклата са силно замърсени или се налага и външно почистване на  В такива случаи използваме почистване от скеле за стъкла над  до 7-8 м.

За стъкла или еталбонд на по-голяма височина  – до 25 м. извършваме почистване от ръка с автовишка до 25  м. В екстремни случаи можем да използваме и  автовишка до 30 м. височина.

почистване на стъкла с телескоп
почистване на прозорци с алпийски способ

Почистване с алпийски способ

За много високи сгради,  където достигането със скеле и автовишка е невъзможно  използваме алпийски способ за измиване на стъкла. За целта е необходимо да има място, където да могат да се закачат въжетата на алпинистите. Оглед е задължителен.

Почистване на щори

Почистването на щорите може да бъде доста пипкава и трудоемка работа.
Най-често почистваните щори са вътрешни алуминиеви щори, римски щори и външни рулетни щори. По-трудно, но не и невъзможно е почистването на вътрешни вертикални щори. Външни рулетни щори са почистват  от ръка или с водоструйка, ако се налага.

Услуга: Цена:
Почистване на прозорци:
– основно почистване на стъкла и дограма 1.30 лв./кв.м.
– почистване на стъкла и дограма след СМР 2,00 лв/кв.м. или цена след оглед
При почистване на вътрешната част на профилите на отваряемите прозорци и врати 5 лв/на брой
Почистване на витрини:
– основно почистване 0,60 лв./кв.м
– почистване след СМР 1,00 лв./кв.м.
Почистване на остъклена тераса 2,00-3,00 лв.кв.м
Почистване на стъкла по алпийски способ по договаряне
Почистване на щори 3,00 лв.кв.м.

ВНИМАНИЕ:
Цените са осреднени и могат да варират в зависимост от замърсеността и квадратурата.
Приемаме поръчки за почистване на стъкла, прозорци, витрини, щори за квадратура над 50 кв.м.