Почистване и пране на мокети

Красивите килими или мокети придават много цвят и блясък на всяка стая: повече цветност, комфорта да не усещаш хладния под и разбира се повече индивидуалност. Килимите и мокетите разкрасяват и стоплят дома ни. Те са с различна текстура, материали и цветове, някои са вълнени, други ръчно изработени, трети – индустриален продукт. Те са толкова популярни, че присъстват в почти всеки дом, хотел или офис.

Почиствате ли килимите и мокетите си редовно?

Въпреки многобройните си преимущества килимите и мокетите имат един голям недостатък: трябва да се почистват редовно! Защо? Причините са много: те задържат прах, абсорбират неприятни миризми, завалват се, отъпкват се или се обезцветяват, ако са третирани неправилно. Освен това могат да бъдат и вредни за здравето, защото с времето в тях се събират прах, полени, алергени, животински и човешки косми, микроскопични буболечки и червейчета, задържат влагата и развиват плесен. Така вашите килими и мокети скоро губят оригиналния си чар…За щастие това не значи да се лишите от удобството да ги използвате. Напротив. Но можете да ги поддържате в добро състояние за дълги години. Просто трябва да ги почиствате добре и често. А това значи да използвате професионални услуги.

Ние почистваме килими и мокети повече от 10 години!
Имаме огромен опит с килими и мокети от всякакъв вид, текстура , цветове, материали и дебелина.

Какво можем да направим за вашите килими и мокети?

1. Преди да започне почистването на килимите и мокетите решаваме с какви машини и препарати е добре да се почисти настилката в зависимост от вида й и от замърсяванията по нея.
2. Ако има петна от кръв, вино, кафе, дъвка, восък или др., те се обработват със специални препарати преди самото почистване.
3. По желание можем да обезпрашим килимите и мокетите преди да започне същинското пране. Това подобрява качеството на прането, понеже предварително премахва натрупания прах и косми в дълбочина.
4. Пране с дискова или екстракторна машина – според това колко тежко е замърсяването.
5. Изплакване с екстракторна машина – много важно за дълготрайния ефект от прането. Ако не се направи изплакване по килимите и мокетите остава препарат, който при изсъхването си слепва влакната и събира мръсотия.
6. Подсушаване.

 

Услуга: Цена:
Машинно изпиране на меки подови настилки (мокети, килими, пътеки, велтер, тапицерии и др.) 1,90 лв.кв.м.

ВНИМАНИЕ:
Килимите и мокетите се перат само на място.
Цената е осреднена и може да варира в зависимост от замърсеността и квадратурата.