Почистване на мебели и матраци

Мебелите, също както и дрехите, могат да бъдат красиви, елегантни, комфортни и дори скъпи, но ако са мръсни и прашасяли, правят дома да изглежда западнал и непривлекателен. Ето защо е важно те да се почистват периодично, преди да са се замърсили така, че отстарняването на мръсотията да стане невъзможно.

Пране на мека мебел

– дивани, фотьойли, столове, табуретки, кухненски ъгли, възглавници и др.
Прането става на място, като меката мебел не се мокри в дълбочина, а се пере повърхностно – главно тапицерия, а не пълнежа на мебелите.

Процесът включва:
– третиране на петната – ако има такива
– пране с екстракторна машина и с безконтактен препарат
– изплакване с чиста вода – изплакването е много важно, защото ако остане препарат върху мебелите, той изсъхва, става лепкав и мебелите се замърсяват много бързо след това.
– подсушаване – подсушаването е изсмукване на остатъчната вода, като след това мебелите остават леко влажни. Пълното изсъхване става в рамките на няколко часа до един ден, в зависимост от температурата на въздуха.

Пране на матраци

Извършва се по аналогичен начин като меката мебел.

Почистване на кожени мебели

Замърсяванията по кожените мебели амортизират допълнително и скъсяват техния живот.
Ако имате кожени мебели, които се нуждаят от почистване, можете напълно да ни се доверите. Ние ще им върнем предишния свеж и чист вид , независимо дали са направени от естествена или изкуствена кожа. Имаме специални почистващи средства за кожени мебели и професионални препарати. Важно е кожените мебели да се третират правилно, защото ако просто се измият, кожата остава суха и в последствие изсъхва и се напуква.

Обезпрашаване и полиране на корпусни мебели

Обезпрашаването може да стане машинно и/или ръчно. В случаите на по-тежко замърсяване използваме първо машинно обезпрашаване, след което полираме мебелите с полиращи препарати.

 

Услуга: Цена:
Машинно изпиране на мека мебел:
– холови гарнитури и фотьойли 8 лв/седящо място
– столове и табуретки 1-4 лв./ брой
Машинно пране на матраци:
– единични 10 лв.
– двойни 20 лв.
Почистване на кожени мебели 7 лв/ седящо място
Обезпрашаване и полиране на корпусни мебели по договаряне

ВНИМАНИЕ:
Цените са осреднени и може да варират в зависимост от замърсеността и квадратурата.