Пране на мека мебел

Когато перем меката мебел вкъщи е добре да знаем, че има няколко много важни фактора за качественото изпиране на дамаските.

При почистването на мека мебел има няколко известни до момента начини. Тук ще разгледаме метода за пране на мека мебел, чрез екстракция и ще Ви дадем няколко ценни съвета.

1. Подготвяте си необходимите неща нужни за прането:
Екстракторна машина;
разтвор с препарат за почистване на дамаски;
кърпа, тип – микро фибър или чист парцал;
четка за разтъркване с мек косъм, ако има сериозни петна за отстраняване.
Отваряте прозорец или балконска врата в помещението, където ще перете или ако разполагате с климатик, може да го пуснете да върти въздуха в помещението, докато третирате меката мебел и да го оставите да поработи около 3-4 часа след приключване на прането.
От изключително значение е мястото да бъде проветриво за да не се образува влага.

2. Препоръчваме Ви да прахосмукирате меката мебел преди да започнете да я перете. Така ще я почистите от насъбралия се прах и космите на домашния любимец. Прахта и космите се отстраняват по-бързо и лесно, когато тапицерията е все още е суха.

3. Преди да започнете екстракторно пране, нанесете разтвор от препарата и разтъркайте с кърпа или четка местата на, които има сериозни замърсявания или петна. Оставете да разкисне известно време и изплакнете.

4. Също ръчно може да обработите местата, които са трудно достъпни за фунията на машината. Понякога меката мебел има части, като малки ъгълчета, свивки или твърде малки извити площи с неправилна форма и най-долната част на фунията не може да легне изцяло върху дамаската за да я изсмуче хубаво, ако се наложи сменете накрайника за изсмукване с по-малък за да изсмучете добре.

5. Нанасянето на препарат трябва да става равномерно по цялата материя, също така трябва да бъде съобразена и степента на замърсяване. При силно замърсените тапицерии, неправилното използване на мощни и агресивни почистващи препарати, може да причини изгаряне на материята завинаги.

6. След като изперете цялата мека мебел напълнете нов контейнер, този път само с чиста вода и изплакнете добре цялата дамаска. Много хора изпират дивана си, но не го изплакват. Равномерното нанасяне на препарат преди пране и изплакването са от голямо значение за качественото изпиране на материята.

7. Ако перете диван, които има възглавници и те са с калъфки, няма нужда да ги перете с екстракторна машина. Екстракцията е начин за пране за всички неща, които не влизат във Вашата пералния! Нищо не може да бъде изпрано по-добре от прането с пералния. Ако материята не позволява пране на калъфките в пералния поради риск от свиване, перете ги чрез екстракция.

Източник: https://eko-pochistvane.com/blog/?p=111

Напиши коментар