Поредица „Почисти професионално“

НОЖ

… Не, тук не става дума за кухненски нож, а за специален нож за почистване на различни повърхности. Ножът  за почистване всъщност много прилича на старите ножчета за бръснене, но е доста по-голям, с по-голяма дебелина и по-здрав. Монтиран е към специална дръжка, която го прави лесен и удобен за употреба.
Ножът е особено полезен, когато трябва да почиствате след ремонт стъкла, дограма, врати, фаянс,  мебели,теракота и др. повърхности, напръскани със строителни материали или боя. Когато засъхнат строителните материали и боята се втвърдяват и търкането става много трудно и твърде уморително да не говорим, че ефекта е минимален, а времето което изхабявате е неадекватно на постигнатият резултат. В такъв момент ножът е неотменим помощник.

Спокойно можете да го ползвате за съвременни мебел от ПДЧ, но с много повече внимание върху стари мебели отпреди 20 години, покрити с лак. Причината е че ножът е много остър е лесно може да направи драскотина по лака.

Ножът е много пъти по-добър от шпаклата за почистване на стъкла след строителство или ремонт. Още по-лесно става ако предварително намокрите стъклото с кече, швантух или гъба. Изобщо преди да  започне да почиствате постна боя първо намокрете повърхността с вода. Така тя пада много по-лесно. Можете да намерите такива ножове на щандовете за санитарни принадлежности и почистващи препарати в големите супермаркети.

Цената на непрофесионалните ножове е от около 2 до 5 лв. Те са доста по-евтини от професионалните, но разбира се на вас не ви е необходим професионален.Професионалните ги ползваме ние.


Ако обаче чистенето  и стъргането не са ви по вкуса, моля само звъннете!

Напиши коментар