Почистване на стъкла, дограма, прозорци

Как да измиете прозорците си сами?

Как да измиете прозорците си сами?

1. Изберете време на деня, когато слънцето не грее директно върху прозорците. Топлината от слънцето може да накара почистващата течност да изсъхне, което ще доведе до ивици или водни петна по стъклото.

2. Изчеткайте външната страна на стъклата и дограмата леко с мека четка за да премахнете паяжини, прах и други замърсявания. Не пропускайте и пантите и первазите.

3.Вземете препарат за стъкла или ако нямате – смесете разтвор от 1 част ябълков оцет и една част гореща вода.

4. При използване на чистачката от вътрешната страна на прозореца, поставете кърпа по перваза на прозореца за да улови капките, които ще се стекат надолу. Така мръсната вода няма да потече по стената или перваза ви.

5. Напръскайте стъклото с течността, с която ще миете или го намокрете с гъба.

6. Намокрете гумата на перото за почистване. Ако е сухо то няма да може плътно да се прилепи към стъклото.

7. Започнете от горен ъгъл на стъклото, движете чистачката право надолу. Върнете се и повторете, като направите втора ивица, която леко да застъпи първата След всяко минаване с перото избършете гумения му край  с гъба или кърпа без власинки. Завършете чрез издърпване на чистачката в долната част на прозореца  и подсушете перваза с гъба или кърпа.

8. Избършете дограмата с кърпа намокрена в неутрален препарат или чиста вода.Подсушете веднага със суха кърпа.

Забележка: За почистване на панорамни стъкла се използва така наречения професионален метод „змейка“. Перото се плъзга хоризонтално по стъклото след което се плъзга леко по диагонал към противоположния край и така в змиевидна поредица от движения, докато се стигне до долния край на стъклото.


След всичко това да кажем – почистването на стъкла си е хамалогия!
Възможно е да хвърлите усилия, а после да не харесате резултата.
Обадете се нас! Ние ще си свършим работата професионално докато вие правите нещо по-приятно!

Напиши коментар

four + nine =