Почистване на дома – с какви препарати ?

Колко бързо ще почистите дома си, дали ще вложите малко или много усилия – това зависи в голяма степен от препаратите, които ще използвате.

Напоследък е много модерно всичко да ни е ЕКО. Четем статии как да си почистваме дома с лимони, оцет, сода, сол и др. хранителни продукти. Е, ако  разполагате с целия си ден и почистването ви действа разтоварващо, тогава – ДА, използвайте точно тези средства за почистване. Но ако сте като повечето домакини, които предпочитат да използват времето си за други, по-интересни неща, тогава ние ще ви препоръчаме друго.

Когато избирате  средства за почистване на дома си, най-добре пазарувайте от магазините за професионални почистващи средства. Там ще намерите най-подходящите препарати за съответната цел, както и най-подходящите „инструменти“. 

Знаете ли например, че за да почистите банята си, ви е нужен киселинен препарат? Това важи особено за места, където водата е силно варовита. Киселинния препарат разтваря варовиковите наслагвания и така няма да ви се налага да търкате твърде много, за да го свалите от плочките….За да почистите пък кухненските плочки  трябва да използвате алкален препарат, който разтваря мазнините. Когато го използвате напръскайте и изчакайте да подейства, за да си спестите работата с абразивните гъбички.

Искрено ви съветваме- не използвайте така популярните универсални почистващи препарати. Те са с неутрална киселинност – нито ще ви почистят добре  варовика, нито пък ще измиете лесно мазнината. Универсалните препарати са подходящи, когато искате например да почистите пода с моп, или просто за поддържане на хигиената. Но не и в случаите, когато се налага по-основно почистване.

Обикновено специализираните препарати са доста силни, затова винаги  носете ръкавици, когато ги използвате. Иначе кожата на ръцете ви може да пострада.

Е, все пак не отричаме напълно ЕКО-то. На пазара има и серии от препарати, които са добри, въпреки, че не са така агресивни. Някои от тях дори стават за пиене (ако ви се налага де :-))) ! Но са доста скъпички. А и ако ви се налага да се преборите със сериозни замърсявания, пак търкането ви ще бъде неизбежно. Но пък при здравословни проблеми си струва да използвате именно тях.

Ох, не ви се занимава с всичко това? Тогава просто ни  звъннете!

Напиши коментар