Как да почистваме каменни подове?

как да почистваме каменни подове
Каменни подове

Каменните подове са изключително красиви и създават неповторима атмосфера. Естественият камък  е красив и носи полъха на природата в дома ни.
Но той изисква и специални грижи, за да остане красив дълго време.
Как да почистите каменните си подове?

​Някои видове камък са изключително „чувствителни“ към замърсявания. Виждали сте  тъмни петна по красивите подове от мрамор или врачански камък, които не се почистват колкото и да ги търкате. Това е така, защото някои камъни имат пореста структура, и замърсявания от вино, кафе, доматен сок и др. попиват дълбоко и не могат да се почистят по никакъв начин, освен чрез диамантено шлайфане.

Разбира се диамантеното шлайфане ще направи каменните ви подове като нови и ще възвърне блясъка им. Но ако не искате да го правите всяка година ето какви съвети бихме ви дали:

1. Ако подът ви е от порест камък, непремнно трябва да го ИМПРЕГНИРАТЕ. Импрегнантите за камък запечатват камъка и пречат на мръсотията и замърсителите да проникнат в дълбочина. Почистването съответно става бързо и лесно, а подът ви никога няма да е на петна.

2. Почиствайте каменните си подове винаги с НЕУТРАЛЕН препарат. НИКОГА не използвайте КИСЕЛИНЕН препарат, като този, който е за почистване на баня например. Той буквално разяжда повърхността на камъка, както и на фугите. Не използвайте също препарати, в които има амоняк.

3. НИКОГА не използвайте АБРАЗИВНИ средства за почистване. Те ще свалят запечатката /импрегнанта/, ако има такава и ще надраскат повърхността на камъка. Така той ще загуби блясъка си, а може дори да стане на черти.

4. Използвайте ПРАХОСМУКАЧКА, за да го обезпрашите. Измивайте с мек МОП и с лек, неутрален препарат.

Ако все пак подът ви е захабен, има петна, загубил красивия си вид, обадете ни се. Диамантеното шлайфане на каменни подове е майсторска работа. А нашите хора са  отлично обучени, Ние работим с техника на световно ниво.  Ще дадем нов живот на вашите каменни подове и те отново ще заблестят!

Напиши коментар

four × 2 =