Диамантено шлайфане

диамантено шлафйане на мрамор

Диамантено шлайфане и полиране на каменни подове от мрамор, травертин, врачански камък, мозайка

Процесът диамантено шлайфане се прилага при обработка на подови настилки от мрамор, мозайка, гранит, травертин и варовиков камък. Всички те имат своя собствена красота, а диамантеното шлайфане позволява тя да бъде подчертана, поддържана, а често и възобновявана.

Диамантеното шлайфане на каменни подове е майсторска работа и е сложен процес, който изисква отлично познаване на различните видове каменни настилки. Нужно е да се приложат точните процедури с точните инструменти, както и да се определи точната цел, за да се постигне резултата, който желае клиента.
Процедурите по допълнителна финална обработка са също толкова важни, както и самото шлайфане на пода. От финалната обработка зависи трайността на постигнатия при шлайфането ефект, опознаването на камъка от замърсявания, постигането на допълнителен визуален ефект и удобство при ползването.

диамантено полиране на мрамор

Цели:

– Първична обработка на новоположени каменни подове – постигане на гланц или блясък, подчертаване на цвета, заравняване или фугиране.
– Възстановяване на цвета и красотата на каменния под
– Постигане на определен блясък – матов или гланцов
– Фугиране – възстановявания при напуквания или поява на шупли в каменния под или при нужда от фугиране на каменни плочи
– Премахване на замърсявания или петна по каменните подове – някои камъни са порести и ако не са били правилно обработени и поддържани в тях прониква мръсотия, която не може да се почисти с традиционни средства
– Заравняване на каменни подове – цели се постигане на съвършено равна повърхност
– Лесна поддръжка – за да запазят подовете по-дълго красотата си е нужно имат подходяща финална обработка. Това се постига с нанасяне на запечатка.

Тук сме се постарали да опишем основните процедури, които можем да изпълним в процеса диамантено шлайфане. Кои от тях ще се изпълнят и точно как да се приложат решават заедно специалиста и клиента, според целта и според бюджета.

 

Процедури:

 Шлайфане / фрезоване

Това е процес на отнемане на повърхностния слой на каменната настилка, за постигане на пълно заравняване, отстраняване на неравности, драскотини или увреди. Разкрива се красивата струкутар на камъка. Повърхността се подготвя за полировка. Шлайфането се извършва със специални машини и диамантени инструменти. Тази процедура е в три стъпки.

Фугиране

След фрезоването част от фугите може да се отворят. Някои камъни имат големи пори /дупки/, които също трябва да бъдат запълнени.
При тази процедура върху цялата повърхност се нанася материал и се оставя да изсъхне 12 часа, след което се прешлайфа отново , за да се отстрани излишния материал. Този процес е необходим само в частни случаи.

Повърхността може да се фугира с:

– Фуга смес
– Кит за камък
– Запълване на пори и зепнатини с безцветен заравняващ кит

Полиране

Този процес се извършва със специална високоскоростна машина с цел повишаване якостта на запечатката и добиване на полировка.

Импрегнация

За защита на камъка се използват различни импрегнанти на водна или петролна основа. Импрегнанта може да бъде невидим или да подсили цвета, като основната му цел е да защити в дълбочина камъка, предпазвайки го от проникването на течности.

Кристализация

Това е термохимичен процес, при който горния пласт на камъка се закалява, придавайки силен гланц и подсилва цвета. Повишава устойчивостта от попиване на течности.

Защитаване на камъка

o Запечатка- нанасяне на акрилна емулсия, която създава тънък слой на повърхността, като част от нея попива в структурата на камъка. Нанася се на две ръце.
o Восъчна емулсия – подсилва цвета на камъка и предпазва от проникване на  течности и мръсотия.
o Антислип покритие

инструменти за диамантено шлайфане

Нашите машини и инструменти:

Качествената техника е от съществено значение за постигане на максимален резултат. Когато клиентите инвестират средства за красиви подове, трябва да са сигурни, че разполагаме с качествени инструменти и машини, за да може подовете им да заблестят.
С гордост можем да заявим, че нашата фирма е една от малкото фирми в България, която разполага с най-иновативната и професионална техника в бранша. Машинния ни парк е на фирмата КЛИНДЕКС – световен лидер в производството на машини, диамантени инструменти и оборудване за полиране, шлайфане и реставрация на всякакъв вид подове и повърхности. Нашите машини ни помагат да постигаме най-добрите възможни резултати и да удовлетворим и най-високите очаквания.

ВНИМАНИЕ:
За обекти над 400 кв.м. изпълняваме безплатна демонстрация и изработваме мостра от 1 кв.м.

Разгледайте снимки от нашата работа и финалния резултат във Facebook страницата ни –
„Шлайфане на мрамор и мозайка” в нашата Галерия